12 november 2016

Authentiek Mexicaans eten in Nederland? Ja, dat kan!

Deze post is uit 2016. Voor een 2020-versie kijk je hier

Op deze blog heb je al vaker kunnen lezen over al het verrukkelijks dat de Mexicaanse keuken te bieden heeft. Misschien bracht het herinneringen naar boven bij je smaakpapillen die terugdenken aan die lekkere gerechten die je at tijdens je verblijf in Mexico. Misschien ben je nieuwsgierig geworden en wil je zelf eens beleven hoe het smaakt. Oftewel je hebt enorme zin om naar het dichtsbijzijnde Mexicaanse restaurant te gaan of om alles te kopen van het Mexicaanse schap in de lokale supermarkt. Ik zal jullie wat verklappen: negen van de tien keer is het eten bij het lokale Mexicaanse restaurant niet Mexicaans maar Texaans-Mexicaans, in het kort Tex-Mex. Hetzelfde geldt voor de producten bij de supermarkt. Deze Amerikaanse keuken is gebaseerd op de Mexicaanse keuken, maar smaakt toch echt anders en neem van mij aan: authentiek Mexicaans eten is zoveel lekkerder dan Tex-Mex. Maar waar kan je dan wel terecht?

 


Als je eens echt Mexicaans wilt eten dan is in Nederland de spoeling helaas dun. De volgende restaurants raad ik je echter ten harte aan:
 
Als je handig bent in de keuken en zelf eens een Mexicaans gerecht wilt maken maar niet goed weet waar je echte Mexicaanse ingrediënten kan bestellen dan kan je bij deze online shops terecht:
 
Mocht je nog tips hebben waar je ook authentiek Mexicaans kan eten en/of Mexicaanse producten kan verkrijgen, dan houd ik me aanbevolen. Tot die tijd, eet smakelijk, ¡Buen provecho!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten