vrijdag 1 december 2017

3 Redenen om Mexico aan te moedigen tijdens het WK 2018

Hoe maak je komende zomer het kijken naar het WK toch nog een leuke ervaring? Door een ander deelnemend voetballand te adopteren uiteraard. Mocht je nog geen vervanger voor Oranje hebben dan hieronder drie redenen om voor Mexico te gaan juichen.

1 - Outsider

Het is altijd leuk om een underdog te steunen maar je wilt wel een land steunen dat niet gelijk na drie verliespotjes naar huis gaat. Mexico behoort, net als Nederland, tot een klein groepje landen dat de potentie heeft om ooit een keer het WK te winnen maar daar nog niet in geslaagd is. Het land met 125 miljoen inwoners is voetbalgek, maar ze hebben tot hun eigen frustratie nog geen grootse prijzen gewonnen. In 2012 wonnen ze wel Olympisch goud in Londen, maar ja, het Olympische voetbaltoernooi telt eigenlijk niet echt mee. Het was wel een teken dat de huidige generatie vol potentie zit en het zou leuk zijn als dit elftal het eens op het ultieme podium zouden kunnen verzilveren. Mexico zou zomaar de dark horse van dit toernooi kunnen worden ondanks de moeilijke groep.

2 - Verwantschap

Er zijn ook wat bekende gezichten in het Mexicaanse team. De huidige PSV-er Hirving Lozano vertoont wekelijks zijn kunsten op het Nederlandse (kunst)gras en met Andrés Guardado en Héctor Moreno herbergt het elftal nog twee spelers met een Eredivisie-verleden. Sinds augustus is de directeur van de Mexicaanse voetbalbond bovendien een Nederlander: Dennis te Kloese. Over zijn bijdrage aan de opmars van het Mexicaanse voetbal lees je hier meer: Artikel op VI Pro . Daarnaast zijn de Mexicaanse fans, net als het Oranje-legioen, een graag gezien supportersschare op toernooien. Net als de Oranjefans dossen zij zich uit in de meest kleur- en fantasierijke outfits. Bovendien zijn ze de uitvinders van de wave waar wij Nederlanders ook zo dol op zijn. Oftewel, het Nederlandse en Mexicaanse voetbal staan dichter bij elkaar dan je denkt.3 - Verschuldigd

Ja, Márquez raakte hem licht maar recidivist Robben was wel heel nadrukkelijk op zoek naar een penalty. Op een dergelijke manier uit het WK van 2014 vliegen is erg zuur en de frustratie is te begrijpen. Het is ook jammer want heeft het imago van Oranje wel wat beschadigd. De Mexicanen zijn al decennialang fan van La Naranja Mecánica en tijdens het WK 2010 heb ik zelf mee mogen maken hoe ze Nederland vol passie steunden tijdens het toernooi en in de finale. Het penalty-moment kunnen we niet meer terugdraaien maar we kunnen ze wel aanmoedigen om nu eindelijk eens verder te komen dan de achtste finale.

Supportertips:


  • De Mexicaanse voetbalkleur is groen.
  • Spelers om in de gaten te houden zijn Hirving Lozano, Javier 'Chicharito' Hernández en Carlos Vela.
  • Bij een uittrap van de keeper van de tegenpartij roep je een langgerekt 'Ey puto' (alleen voor de niet-politiek-correcte supporters)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten